[gridengine users] Filling up nodes when using gepetools

William Hay w.hay at ucl.ac.uk
Fri Jul 31 08:09:12 UTC 2015


On Fri, 31 Jul 2015 05:19:32 +0000
"Winkler, Ursula (ursula.winkler at uni-graz.at)"
<ursula.winkler at uni-graz.at> wrote:

> >> Well, I created an additional PE with alloacation_rule
> >> "$pe_slots", and built in an if condition in "pe.jsv" for all jobs
> >> which request just a single node to be assigned to this new PE.
> >> But the annoying situation didn't change. The scheduler
> >> configuration is set to "queue_sort_method    load" and
> >> "load_formula  slots". So what I'm still missing?
> >I believe it should be a load_formula of -slots so the more slots
> >are available(fewest used) the lower the load and the more
> >attractive the node. The page Reuti pointed to manages to write this
> >both ways around.
> 
> Setting load_formula to "-slots" doesn't change anything - every job
> still starts on a separate host (but in this case it should be the
> correct hehave if I don't misinterpret the instructions from the Web
> Page Reuti  mentioned).
> 
> I must be missing something else and pretty basic...

Have you got slots defined per host or just per queue?
It may need to be defined at a host level via complex_values 
in order to work.
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 819 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <http://gridengine.org/pipermail/users/attachments/20150731/fc50bf8f/attachment.sig>


More information about the users mailing list