[gridengine users] Spooling framework failed

Michael Stauffer mgstauff at gmail.com
Tue May 5 21:30:10 UTC 2015


Hi,

So my / filesystem filled up, seems that was the issue. I had to put my
hostname back in act_qmaster, and then qmaster started up again.
Thanks, Google!

-M

On Tue, May 5, 2015 at 5:08 PM, Michael Stauffer <mgstauff at gmail.com> wrote:

> OGS/GE 2011.11p1 (Rocks 6.1)
>
> Hi,
>
> Just a bit ago I started getting errors like this for each host when
> changing rqs'
>
> error writing object "qlogin.long.q/compute-0-20.local" to spooling
> database
>
> Queue instance state of "qlogin.long.q at compute-0-20.local" not modified:
> Spooling framework failed
>
>
> Around the same time I was downloading a new rocks roll, create a roll and
> rebuilding the distro. It seems unlikely this would have interfered with
> OGS, but I don't know of anything else unusual that was going on at the
> same time.
>
> I couldn't find anything via google about 'spooling framework failed',
> save for the sge header files that define this error message.
>
> I tried restarting qmaster, but things have gotten worse:
>
> [root at chead ~]# /etc/init.d/sgemaster.chead softstop
>    shutting down Grid Engine qmaster
> [root at chead ~]# /etc/init.d/sgemaster.chead start
>    starting sge_qmaster
>
> sge_qmaster start problem
>
> sge_qmaster didn't start!
> [root at chead ~]# /etc/init.d/sgemaster.chead start
>
> sge_qmaster didn't start!
> This is not a qmaster host!
> Check your /opt/gridengine/default/common/act_qmaster file!
>
> Egads! Please help, I'm out of my league now. Thanks.
>
> -M
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://gridengine.org/pipermail/users/attachments/20150505/16863ea4/attachment.html>


More information about the users mailing list