[gridengine users] execution node installation error

Hatem Elshazly hmelshazly at gmail.com
Thu Oct 15 12:33:51 UTC 2015


It is in state qw.

home directory is mounted.

I used qalter command it produces this output:
instance "node" dropped because it is temporarily not available
I checked the firewalls and all of them are dropped and daemons are listing
on the ports on the master and executions nodes.

I noticed that there is no directory in /opt/sge/default/spool/ shouldn't a
directory with the name of the execution node be created in this path??

-- Shazly

On Thu, Oct 15, 2015 at 11:45 AM, Reuti <reuti at staff.uni-marburg.de> wrote:

> Hi,
>
> > Am 15.10.2015 um 01:16 schrieb Hatem Elshazly <hmelshazly at gmail.com>:
> >
> > Hi there,
> >
> > I'm having a problem getting an execution host to work. The master node
> seems it can't sense the execution node, when I submit a job it stalls in
> the queue.
>
> Is it in state "qw" or "t"?
>
> $ qalter -w v <job_id>
>
> will check whether the job could be started in an empty cluster in the
> current configuration.
>
> The home directory is shared in the cluster, so that the user's home
> directory can be accessed?
>
>
> > Both daemons are running on master and executing node, I added the
> execution node to the queue and made sure the ports are open and can ssh
> without password from/to both nodes
>
> It's not necessary to have passphraseless SSH in the cluster. Even
> parallel jobs can run without this setting. In fact, I allow SSH access to
> nodes only for admin staff.
>
>
> > , sge_root and sge_cell are open to read and write. The strange thing is
> when I change the ncpu of the execution node it gets reflected when I use
> qhost command on master node.
>
> You mean "num_proc"? This should be seen as a read only value and it's
> normally not necessary to adjust it. The slot count in the queues is
> independent from this setting.
>
> -- Reuti
>
>
> > This is the output of qhost command: (Arch and mem is NA although I set
> them in the node's values)
> >
> > HOSTNAME                ARCH         NCPU  LOAD  MEMTOT  MEMUSE  SWAPTO
> SWAPUS
> >
> -------------------------------------------------------------------------------
> > global                  -               -     -       -       -       -
>      -
> > node001               -               1     -       -       -       -
>    -
> > master                 linux-x64       1  0.01    3.7G  157.8M     0.0
>    0.0
> >
> >
> > Any suggestions on what might be wrong is really appreciated.
> >
> > Thanks.
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users at gridengine.org
> > https://gridengine.org/mailman/listinfo/users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://gridengine.org/pipermail/users/attachments/20151015/a894fca6/attachment.html>


More information about the users mailing list