[gridengine users] display GPU with qstat

Ariel Vives ariel.vives at telecom-paristech.fr
Fri Dec 1 07:51:42 UTC 2017



----- Mail original -----
> De: "Reuti" <reuti at staff.Uni-Marburg.DE>
> À: "Ariel Vives" <ariel.vives at telecom-paristech.fr>
> Cc: "users" <users at gridengine.org>
> Envoyé: Jeudi 30 Novembre 2017 17:21:24
> Objet: Re: [gridengine users] display GPU with qstat

> Hi:
> 
>> Am 30.11.2017 um 16:16 schrieb Ariel Vives <ariel.vives at telecom-paristech.fr>:
>> 
>> Hi all,
>> 
>> I'm runngin a Debian 9 Strech.
>> 
>> Gridengine is 8.1.9.
>> 
>> Evrything works fine.
>> 
>> I've got 1 or 2 GPU on each node.
>> 
>> users can use it when submitting jobs.
>> 
>> BUT :-)
>> 
>> but I can't display gpu usage with qstat on the portal.
>> 
>> gpus does'nt appear.
>> 
>> Is there a way to do that ?
>> 
>> With qconf, I've added gpu :
>> gpu   gpu   INT   <=    YES    YES        0        0
> 
> The option -F will list resources in general (by default all or a dedicated
> one):
> 
> qstat -F gpu
> qhost -F gpu
> 

Thanks !

And is it possible to have the load of the gpus ?

It's what my researchers want to launch jobs on node where gpu are not in use.

I've read many things about load_sensor, but not sure it's the same purpose.


> -- Reuti
> 
>> 
>> for each node I've added :
>> complex_values        gpu=2 (if 2 gpus)
>> or
>> complex_values        gpu=1 (if 1 gpu)
>> 
>> If yo uneed any information on my config to help...
>> 
>> Thanks
>> 
>> Ariel
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users at gridengine.org
> > https://gridengine.org/mailman/listinfo/users

-- 
Ariel Vives
Division des Systèmes d'Information - Télécom ParisTech
mail : ariel.vives at telecom-paristech.fr
tél. : 01.45.81.71.86




More information about the users mailing list