[gridengine users] Execution node no host information

linux khbuex linux.khbuex at gmail.com
Mon Sep 17 13:23:07 UTC 2018


Also
on client, gethostname returns master. gethostbyname & gethostbyaddr return
correct IP vs. name.
I think gethostname should return client on the client machine. Where is
this info stored?

On Mon, Sep 17, 2018 at 12:43 PM, linux khbuex <linux.khbuex at gmail.com>
wrote:

> Hi,
>
> I have 2 machines master, client. qhost -q gives:
> HOSTNAME                ARCH         NCPU NSOC NCOR NTHR  LOAD  MEMTOT
> MEMUSE  SWAPTO  SWAPUS
> ------------------------------------------------------------
> ----------------------------------
> global                  -               -    -    -    -     -       -
>    -       -       -
> master    lx-amd64        8    4    8    8  0.00   15.7G    1.1G    2.0G
>    0.0
>    all.q                BIP   0/0/7
> client   -               -    -    -    -     -       -       -       -
>    -
>
> This happens when running qhost both on master and on client. There is no
> host info for node client (also no q info even though configured same as
> master).
>
> qconf -se client gives:
> hostname              client
> load_scaling          NONE
> complex_values        ram_free=14G
> load_values           NONE
> processors            0
> user_lists            NONE
> xuser_lists           NONE
> projects              NONE
> xprojects             NONE
> usage_scaling         NONE
> report_variables      NONE
>
> notice the 0 in processors. qconf -sel gives:
> master
> client
>
> Not sure if matters but initially gridengine-master was also installed on
> client but then removed.
> service --status-all gives:
> ...
>  [ + ]  gridengine-exec
> so no gridengine-master here.
>
> ps -ax |grep sge does give:
>  1039 ?        Sl     0:15 /usr/lib/gridengine/sge_qmaster
> 21821 ?        Sl     0:00 /usr/lib/gridengine/sge_execd
> 22436 pts/0    S+     0:00 grep --color=auto sge
>
> not sure what that means. I tried reinstalling gridengine-client,
> gridengine-exec as well. Also did dpkg-reconfigure gridengine-client.
> Any suggestions what else should be checked? which other configurations?
> Thanks.
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://gridengine.org/pipermail/users/attachments/20180917/68d72f11/attachment.html>


More information about the users mailing list